Välkommen hit till mig!

söndag 23 januari 2011

Lite färdigt och lite wip

Ja, här kommer en bild på min färdiga sjalkrage. Den blev kanonbra, passar att dra upp på huvudet som lite mössa och ändå kan man värma halsen med den också. Färgerna syns lite dåligt på bilden, men den är svart i botten med vita, cerise och lila "duttar". Precis min smak! Mönstret hittar man här, men bara man vet hur många lm man ska lägga upp, så är den lika lätt att göra utan det eftersom man bestämmer längden själv.
Ska passa på att tipsa om en annan sida också. Jag hittade mönstret på sjalkragen genom den här sidan, Tangledhappy. Där kan man hitta en massa länkar till olika mönster på andra sidor, kanonbra! Den är förstås på engelska, men det brukar man kunna lösa ju.
 
En avslutningsbild får ni idag också. Mina halvfärdiga pulsvärmare som jag ska använda när min cykel kommer fram från vinterförvaringen. Nu ska de bara få en kantspets så att de blir lite längre och lite finare. Jag återkommer när jag är klar med dem.
Pyssla på nu!

2 kommentarer:

Ljusa vardag sa...

Hej vännen, vad fin sjalen blev! Niklas sitter bredvid mig och han undrar vad en Badanka är och det undrar jag med! KRAAAM

Kat sa...

Jaa, jag är kanon-nöjd med den! Mjuk och gosig att ha nu när det visst ska bli kallt igen... Badanka är helt enkelt en virkad anka med badring. Man kan kanske inte bada med den, men min kollega vill ha en, så då virkar jag väl en! Vill du kika så finns mönstret här längst ner till vänster: http://www.amigurumi.se/gallery1_3_3.html