Välkommen hit till mig!

söndag 11 oktober 2009

Sjal och garn i massor

Ja, här kommer en bild på min sjal av kärleksrutor. Det är ingen bra bild – den är tagen i kvällsljus. Sjalen är iaf virkad med nål nr 12 och garnet heter Olde Tyme. Det är jättemjukt och skönt men ger ändå ett ”bubbligt” intryck eftersom det är vågigt. Ett nystan på 100g räckte precis till min sjal. Nu funderar jag bara på hur jag ska göra med den. Funderar på att blocka kanten med nån fin kant i nåt fint garn, men vad vad vad? Vad kommer att passa bäst? Vad tycker ni?
Har varit på Rusta idag och handlat till jobbet. Det blev också ett nystan garn i min älsklingsfärg ljus och mörk lila, fast färgen syns dåligt på bilden. Tjockt och knorvigt garn i ull/acryl är det. Får nog bli en halsduk av det, och kanske ett par vantar om jag trivs att virka med det. Det fanns iaf mer av det där jag handlade… Får kanske bli en vända dit nån dag när lönen har kommit, det fanns en hel del roligt garn för en billig peng ju.
Billigt blev det däremot inte när jag skulle beställa garn från Garnaffären.se… Men en hel del sånt man behöver för att kunna göra klart en del projekt som jag har liggande och såna jag har i huvudet som planer. Ska också handla mig ergonomiska virknålar. Har provvirkat med en kompis´ och de var såå sköna, ingen krampkänning alls, fast jag virkade länge. Och ingen allergi heller. Har märkt att när jag virkar mycket med metallnålar blir jag väldigt torr och sprucken på pekfingret där nålen kommer emot. Men det problemet fanns inte nu! Men mer bloggning om virkat kommer i veckan. Jag ska göra klart en ami under veckan, så förhoppningsvis kommer den in här i slutet av veckan. Kram

2 kommentarer:

Hulda sa...

Så härlig färg på sjalen! Visst har Rusta bra med garn och billigt är det också :-) Och virknålarna...jag använder bara mina ergonomiska nålar numer....man blir lätt beroende. :-)

Hulda sa...

Här finns en bra sida med hyfsade priser. Jag använder själv deras virknålar och det går snabbt. Beställer man ena dagen har man nästan dem den andra...
http://www.loveknitting.se/index.php?cPath=60&osCsid=ce6c14edb050381c4c718f6510b623b9